Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Tomātu biezenis ar mārrutkiem un ķiplokiem

Sastāvdaļas
Ieteicams izmantot svaigu mārrutku sakni, nevis veikalā pirktu mārrutku maisījumu, jo tajā ir nevajadzīgi konservanti un citas vielas, kas bojā mārrutku garšu. No minētā daudzuma sanāks 3–4 burciņas (aptuveni 250 ml).

Pagatavošana

1
Tomātus sablendē, mārrutkus sarīvē, ķiplokus izspied caur spiedi.
2
Visu rūpīgi samaisi, pievieno sāli un cukuru.
3
Pildi mazās burciņās, aizvāko un uzglabā aukstā pagrabā vai ledusskapī. Ja ir bažas, ka biezenis varētu sabojāties, burciņas (350–400 ml) pasterizē aptuveni 10 minūtes 85 grādu temperatūrā.

Pievienot komentāru

Konservēšana