Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Saldētas sēnes ziemai

Sastāvdaļas
Ko tur liegties, saldēts ziemā šķiet kā svaigs. Ir vērts nedaudz pacensties, lai ziemā ceptu vai vārītu smaržīgas un svaigas sēnes!

Pagatavošana

1
Saldētas gailenes Gailenes 1–2 minūtes blanšē verdošā ūdenī, strauji atdzesē aukstā ūdenī un nosusina. Mazākās gailenes atstāj veselas, lielākās sagriez gabalos, apslaki ar citrona sulu un apcep sviestā. Atdzesē un sasaldē nelielās porcijās.
2
Saldētas baraviku šķēlītes Labas kvalitātes baravikas sagriez 3–4 mm plānās šķēlēs. Pēc iespējas lēzenākā, saldēšanai paredzētā traukā ieklāj cepampapīru vai pergamentu un kārto baraviku šķēles citu pie citas. Kad viena kārta salikta, atkal uzklāj cepampapīru un liec nākamo kārtu. Turpini, līdz trauks ir pilns. Svarīgi! Lai baraviku šķēlītes nezaudētu garšu, sākumā tās jāsaldē 20 stundas vismaz –25 grādos vai pat zemākā temperatūrā. Pēc tam šķēlītes var pārlikt citos traukos un uzglabāt –18 grādos. Pirms lietošanas neatlaidini, bet gan sasalušas uzreiz liec karstās taukvielās un cep.

Pievienot komentāru

Konservēšana