foto: unsplash.com
Konservēšana
2024. gada 29. augustā, 12:00

Tomātu un plūmju kečups

Laba ideja, kā pielāgoties ražas laikam, – ja vairāk tomātu, palielina receptē doto tomātu un samazina plūmju daudzumu; ja vairāk plūmju – rīkojas otrādi. Blenderēšana šajā reizē nebūs piemērota, traucēs veselās garšvielas.

Pagatavošana

1

Tomātus, plūmes un nomizotus sīpolus sagriez mazos gabaliņos, selerijas sakni – palielākos. Ber katlā un uz lēnas uguns vāri gandrīz stundu.

2

Izberz caur parupju sietu, lej atpakaļ katlā, pievieno pārējos produktus un uz lēnas uguns vāri vēl 1,5–2 stundas.

3

Vēlreiz izberz caur sietu, lai atdalītu garšvielas, un karstu pildi burciņās vai pudelēs. Aizvāko.