Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
unsplash.com

Tomātu un plūmju kečups

Sastāvdaļas
  • 1 kg tomātu
  • 1 kg plūmju
  • 4 vidēji sīpoli
  • 80–100 g cukura
  • 180 ml balzametiķa
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 bieza selerijas saknes šķēle
  • 1 svaiga vai kaltēta čili pāksts
  • 1 maza kanēļa standziņa
  • 10 smaržīgo piparu graudiņi
  • 1 tējk. melno piparu graudiņu
  • 1 tējk. sinepju graudiņu
  • 1–2 tējk. sāls
Laba ideja, kā pielāgoties ražas laikam, – ja vairāk tomātu, palielina receptē doto tomātu un samazina plūmju daudzumu; ja vairāk plūmju – rīkojas otrādi. Blenderēšana šajā reizē nebūs piemērota, traucēs veselās garšvielas.

Pagatavošana

1
Tomātus, plūmes un nomizotus sīpolus sagriez mazos gabaliņos, selerijas sakni – palielākos. Ber katlā un uz lēnas uguns vāri gandrīz stundu.
2
Izberz caur parupju sietu, lej atpakaļ katlā, pievieno pārējos produktus un uz lēnas uguns vāri vēl 1,5–2 stundas.
3
Vēlreiz izberz caur sietu, lai atdalītu garšvielas, un karstu pildi burciņās vai pudelēs. Aizvāko.

Pievienot komentāru

Konservēšana