Tomātu un plūmju kečups
Sastāvdaļas
- 1 kg tomātu
- 1 kg plūmju
- 4 vidēji sīpoli
- 80–100 g cukura
- 180 ml balzametiķa
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 bieza selerijas saknes šķēle
- 1 svaiga vai kaltēta čili pāksts
- 1 maza kanēļa standziņa
- 10 smaržīgo piparu graudiņi
- 1 tējk. melno piparu graudiņu
- 1 tējk. sinepju graudiņu
- 1–2 tējk. sāls
Laba ideja, kā pielāgoties ražas laikam, – ja vairāk tomātu, palielina receptē doto tomātu un samazina plūmju daudzumu; ja vairāk plūmju – rīkojas otrādi. Blenderēšana šajā reizē nebūs piemērota, traucēs veselās garšvielas.
Pagatavošana
1
Tomātus, plūmes un nomizotus sīpolus sagriez mazos gabaliņos, selerijas sakni – palielākos. Ber katlā un uz lēnas uguns vāri gandrīz stundu.
2
Izberz caur parupju sietu, lej atpakaļ katlā, pievieno pārējos produktus un uz lēnas uguns vāri vēl 1,5–2 stundas.
3
Vēlreiz izberz caur sietu, lai atdalītu garšvielas, un karstu pildi burciņās vai pudelēs. Aizvāko.