Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Šokolādes braunijs

Sastāvdaļas
  • 275 g cukura
  • 185 g sviesta, sagriezta mazos gabaliņos
  • 185 g tumšās šokolādes, sakapātas
  • 85 g miltu
  • 50 g baltās šokolādes, sakapāt
  • 50 g piena šokolādes, sakapātas
  • 3 lielas olas
  • 40 g kakao pulvera
Tikai izklausās sarežģīti, jo recepte domāta iesācējiem – sīki un smalki soli pa solim. Tie, kuri bez braunija nezina, kā var dzīvot, roku ir piešāvuši un šokolādes kausēšanu ūdens peldē vai maģisko astoņnieka kustību pat nepiemin!

Pagatavošana

1
Liec kastroli uz uguns, ielej ūdeni (aptuveni ceturto daļu), iesēdini tajā karstumizturīgu bļodu tā, lai šajā traukā nesmeltos ūdens. Bļodā liec sviestu un tumšo šokolādi un, ar lāpstiņu maisot, karsē, līdz viss izkusis. Noņem kastroli no uguns, izņem trauku ar sviesta šokolādes masu un noliec malā. Vai arī, ja tev ir mikroviļņu krāsns, rīkojies šādi: karstumizturīgo bļodu ar sviestu un šokolādi pārklāj ar pārtikas plēvi un uz 2 minūtēm ieliec karsēties High režīmā, tad atstāj istabas temperatūra, lai dziest.
2
Cepeškrāsnī restītes ievieto pa vidu. Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Ar cepamparīru izoderē seklu 20 x 20 cm formu. Citā bļodā iesijā miltus un kakao pulveri; šoreiz noteikti ir jāizmanto sietiņš, lai nebūtu neviena kunkulīša! Noliec malā!
3
Lielā bļodā iesit olas, ieber cukuru un ar mikseri (vislielākajā jaudā) sakul līdz bālai masai, kas dubultojusies apjomā (atkarībā no miksera jaudas, tas prasīs 3–8 minūtes).
4
Liec atdzisušo šokolādes masu sakultajās olās un maigi sajauc: iegremdē lāpstiņu no viena sāna un, veidojot tādu kā astoņnieku, maz pamazām sajauc, ar otru roku lēni griežot pa apli pašu bļodu. Tas ir svarīgi, lai masa saglabātos pēc iespējas maigāka un gaisīgāka.
5
Ņem jau reiz izsijātos miltus un kakao un, turot sietiņu virs tikko pagatavotās masas, vienmērīgi to pārsijā. Tagad, izmantojot iepriekš aprakstīto astoņnieka maisīšanas un bļodas griešanas metodi, lēni un pacietīgi iejauc sausos produktus mitrajā masā. Visbeidzot šādi iejauc masā baltās un piena šokolādes gabaliņus.
6
Liec masu iepriekš sagatavotajā formā, maigi izlīdzini (īpaši pievērs uzmanību stūriem!), ievieto cepeškrāsnī un cep 25 minūtes. Tad atver krāsni un ar cepamajiem cimdiem drusku sakrati cepamo formu; ja masa viducī ir mīksta, pacep vēl 5 minūtes – virsiņai ir jābūt sausai un mirdzoši trauslai, maliņām jāsāk atlēkt no trauka.
7
Kad izņem no krāsns, ļauj, lai braunijs pilnībā atdziest, un tikai tad griez. Atbilstīgā kārbā vari glabāt divas nedēļas, bet, ja sasaldē, – vairāk par mēnesi.

Pievienot komentāru

Konditoreja