Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Kanēļkūka

Sastāvdaļas
  • Drupačām:
  • 60 g miltu
  • 50 g sviesta
  • 60 g brūnā cukura
  • 40 g sadrupinātu pistāciju
  • 1 tējk. kanēļa
  • Kūkai:
  • 190 g miltu
  • 140 g cukura
  • 130 g sviesta
  • 60 g skābā krējuma
  • 1 ola
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • šķipsna sāls
  • Kanēļa starpslānim:
  • 1 tējk. kanēļa
  • 1 tējk. cukura
Māca Spināti un Sviests saimniece Ieva Salmane. Šīs kūkas skaistums ir tas, ka tā top no vienkāršiem, mājās parasti atrodamiem produktiem. Pistācijas vari aizstāt ar citiem riekstiem vai nelikt vispār. Sezonā to vari papildināt ar svaigiem sagrieztiem rabarberiem, ogām, āboliem.

Pagatavošana

1
Vispirms pagatavo drupačas: liec miksera traukā sviestu, miltus, cukuru un kanēli. Visu maisi, līdz veidojas drupana masa. Saber bļodā, iejauc pistācijas.
2
Miksera trauku nemazgā! Liec tajā kūkai paredzēto sviestu, cukuru un saputo. Pieliec sāli, olu un skābo krējumu. Visu puto, līdz masa kļuvusi vieglāka un apjomīgāka. Nekas, ka tā nav viendabīga un izskatās saziedējusi. Iemaisi miltus un cepamo pulveri. Cepamo formu iesmērē ar sviestu un iepurini tajā miltus.
3
Sajauc kanēli ar cukuru. Liec formā pusi mīklas un izlīdzini. Dāsni pārkaisi ar kanēļa un cukura maisījumu. Liec virsū pikas no atlikušās mīklas un ar mitriem pirkstiem vieglītēm izlīdzini.
4
Uzber drupačas un cep 180 grādus karstā krāsnī 35–40 minūtes. Kūkas gatavību pārbaudi ar koka skaliņu – ja, iedurts kūkas biezākajā vietā, tas ir sauss, kūka ir gatava.

Pievienot komentāru

Konditoreja