Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
No 100 Labi padomi arhīva

Vaniļas radziņi

Sastāvdaļas
  • 210 g miltu
  • 210 g maltu mandeļu
  • 210 g mīksta sviesta
  • 70 g cukura + 200 g vaniļas cukuram
  • 1 vaniļas pāksts
Absolūta vācu klasika! Tos vēlams izcept laikus, jo pēc 2 nedēļu uzglabāšanas noslēgtā traukā tie kļūs vēl gardāki. Trauks, protams, jāpaslēpj.

Pagatavošana

1
Saputo sviestu ar 70 g cukura. Vaniļas pāksti pārgriez gareniski uz pusēm un izkasi sēkliņas, ko pievieno sviestam. Saputo.
2
Pievieno miltus, maltās mandeles un samīci mīklu. Liec ledusskapī atdzesēties vismaz uz 1 stundu.
3
Pagatavo vaniļas cukuru: abas vaniļas pāksts pusītes liec virtuves kombainā kopā ar 200 g cukura un smalki samal. Ja palikuši lielāki pāksts gabaliņi, tos atsijā.
4
Uzkarsē krāsni līdz 160 grādiem. Pārklāj plāti ar cepamo papīru.
5
No mīklas veido nelielus radziņus un kārto uz plāts. Cep krāsnī, līdz tie sāk viegli zeltoties, apmēram 15–20 minūtes. Gatavus izņem no krāsns un apviļā sagatavotajā vaniļas cukurā. Tas jādara nekavējoties, jo tvaiks, kas nāk no vēl karstajiem cepumiem, labāk pielipinās cukuru un veidos gardu, aromātisku kārtiņu. Uzglabājami noslēgtā traukā vismaz 3 nedēļas.

Pievienot komentāru

Konditoreja