Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Mafini ar sēnēm un bekonu

Sastāvdaļas
  • 250 g jogurta bez piedevām
  • 200 g miltu
  • 200 g sagrieztu sēņu (vislabāk baraviku vai beku)
  • 50 g svaigi rīvēta Parmas siera + vēl mazliet rotāšanai
  • 4 šķēles mazos gabaliņos sagriezta bekona
  • 2 olas
  • 6 ēdk. eļļas
  • 25 g viegli pagrauzdētu ciedru riekstu
  • 2 ēdk. cepamā pulvera
  • 1 ēdk. jūras sāls
  • ½ ēdk. sodas
  • svaigi drupināti melnie pipari
Šī ir viena no Džeimija Olivera greznajām mafinu receptēm. Pagatavošana kā vienmēr nav sarežģīta, taču šoreiz plauktā ir jābūt kam vairāk par miltiem, pienu un saldētām ogām. Toties – cik sātīgi ir šie mafini! Tāpēc vairāk par brokastīm tie piemēroti pārgājiena kastītei vai piknika grozam. Ja kāds nezina, pančeta ir tradicionāls itāļu iesālīts cauraudzītis (bekons), ko parasti griež ļoti plānās šķēlēs.

Pagatavošana 16 porcijas

1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Mafinu pannā izkārto papīra čauliņas. Lielā bļodā iesijā miltus, kuros iemaisi cepamo pulveri, sodu, ciedru riekstus, sieru, sāli un piparus.
2
Citā traukā sakul olas, jogurtu, eļļu. Šo masu sajauc ar sauso sastāvdaļu maisījumu, rūpīgi samaisi.
3
Uz karstas pannas atlikušajā eļļā viegli apcep sēnes un bekonu. To iemaisi mīklā.
4
Liec mīklu formiņās (līdz pusei), pārkaisi ar sieru, liec krāsnī un cep 15 minūtes. Pārbaudi, vai gatavs, – iedur mafina vidū ar koka skaliņu; velkot ārā, tam jābūt sausam.
5
Kad izņem no krāsns, mafiniem ļauj nedaudz padzist. Pasniedz kopā ar zaļiem kraukšķīgiem salātiem.

Pievienot komentāru

Konditoreja