Konditoreja
2016. gada 28. novembrī, 06:00

Ķiršu alus kūka

Šī kūka mums ļoti atgādināja mūsu bērnības dienu plātsmaizes. Ķirši un ķiršu medalus padara šo kūku "pieaugušāku" un elegantāku - šāda kūka lieliski iederēsies gan draugu tusiņā, gan kādā svinīgākā pasākumā. Turklāt, ar šo kūku labi saderēs arī pats ķiršu medalus. Izmēģiniet!

Pagatavošana

60 min10 porcijas
1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

2

Mīkstu sviestu uzputo ar cukuru, medu un vaniļas ekstraktu. Turpinot putot pievieno olu, krējumu, citrona sulu un alu. Mīklā iemaisa miltus un cepamo pulveri. Kārtīgi samaisa, līdz mīkla ir viendabīga. Mīklu pārlej formā. Pamatni cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 25-30 min. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Kūkas pamatni atdzesē formā.

3

Gatavo ķiršu pildījumu. Sasaldētas ogas atkausē un notecina lieko šķidrumu. Sagatavotus ķiršus sajauc katliņā ar cukuru un cieti. Tad pielej alu un uzkarsē, visu laiku maisot. Pildījumu pārlej formā pa virsu pamatnei, izlīdzina un mazliet atdzesē. Kūku liek aukstā vietā (ledusskapī) uz apm. 30 min.

4

Gatavu kūku izņem no formas, sagriež porcijas gabaliņos un pasniedz dekorējot ar putoto saldo krējumu.