Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Polentas cepumi ar citronu un rozmarīnu

Sastāvdaļas
  • 75 g mīksts sviests
  • 125 g pilngraudu milti
  • 65 g polenta (kukurūzas milti)
  • 75 g cukurs
  • 1 ola
  • 1 ēd.k. rīvēta citronu miziņa
  • 1 ēd.k. svaigi spiesta citronu sula
  • 2 ēd.k. smalki sakapāts rozmarīns
  • riekstiņi vai sēkliņas dekorēšanai
  • rozmarīna lapiņas dekorēšanai
  • Glazūrai:
  • 65 g pūdercukurs
  • 2 ēd.k. saldais krējums
  • 2 tējk. citronu sula
Šī recepte ir draugu ieteikta un droši apgalvot tās izcelsmi mēs nevaram. Taču vienu apgalvot varam droši, pagatavojot šos cepumus vienreiz, jūs tos noteikti pagatavosiet atkārtoti. Lai izdodas!

Pagatavošana 20 porcijas

1
Sviestu saberž ar cukuru, pievieno olu un uzputo līdz masa kļūst viendabīga un gaisīga. Pievieno polentu, pilngraudu miltus, cepamo pulveri, samaisa. Pievieno citrona miziņu, svaigi spiestu citrona sulu, rozmarīnu un vēlreiz samaisa. Bļodu apsedz ar pārtikas plēvi un novieto ledusskapī uz 1-2 stundām.
2
Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru. No mīklas veido bumbiņas valrieksta lielumā un saplacinot liek uz cepešpannas. Cep 15-20 minūtes 180 grādos.
3
Gatavo glazūru. Bļodā ieber pūdercukuru, pievieno saldo krējumu un citrona sulu, samaisa līdz pūdercukurs izšķīst.
4
Cepumus atdzesē uz restēm, pārlej ar citrona glazūru un izdekorē ar sēkliņām vai riekstiņiem un rozmarīna lapiņām.

Pievienot komentāru

Konditoreja