Konditoreja
2015. gada 19. jūlijā, 14:12

Rabarberu keksiņi ar svaigā siera krēmu

Sākotnēji rabarberi izmantoti galvenokārt medicīniskos nolūkos - gremošanas procesu veicināšanai un astmas ārstēšanai, taču to cena bija ļoti augsta, piemēram, Francijā 1500.gados rabarberi maksāja teju trīs reizes dārgāk kā kanēlis.

Pagatavošana

60 min
1

Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem. Sagatavot cepamo formu keksiem - ieklāt papīra formiņas vai sagrieztu kvadrātos cepamo papīru.

2

Miltus sajaukt ar cukuru, cepamo pulveri un sāli. Pievienot mīkstu sviestu, olas, krējumu un vaniļas ekstraktu. Rabarberus smalki sagriezt un iejaukt mīklā. Ar mīklu piepildīt formiņas uz 3/4. Cept 20-25 min. Gatavību pārbaudīt ar koka irbulīti. Keksus izņemt no krāsns un atdzesēt.

3

Pagatavot krēmu. Rabarberus smalki sagriezt, pārlikt katliņā un apliet ar ūdeni, lai tikko nosedz rabarberus. Vārīt līdz rabarberi ir mīksti. Atdzesēt, pievienot pēc garšas kardamonu. Svaigo sieru sajaukt ar pūdercukuru, ingveru un rabarberiem.

4

Keksus dekorē ar krēmu.