Bļodā iebērt raugu, pievienot 1 tējk. cukura un pārliet ar nedaudz uzsildītu pienu. Pievienot 2 ēd.k. miltu un izsmaisīt. Rauga maisījumu apsegt ar tīru virtuves dvielīti un raudzēt siltā vietā apm. 15 min.
Pārējos miltus iesijāt bļodā un vidū uztaisīt iedobumu. Tajā ieliet ieraugu. Pievienot gabaliņos sagrieztu sviestu, atlikušo cukuru, olu, siltu pienu un sāli. Visu samaisīt. Darba virsu pārkaisīt ar miltiem un turpināt mīcīt mīklu ar rokām, līdz tā ir elastīga. Ja mīkla līp pie rokām, tad pievienot vēl mazliet miltus. Mīklu pārlikt bļodā, apsegt ar tīru dvielīti un raudzēt siltā vietā apm. 1 st.
Visas pildījumam paredzētās sastāvdaļas sajauc kopā.
Cepešpannu izklāt ar cepamo papīru. Uz darba virsmams vēlreiz izmīca mīklu un ar mīklas rulli izrullē taisnstūra formā. Uzziež pildījumu un sarullē sākot no šaurākās vietas. Sarullēto mīklu ar nazi pārgriež gareniski uz pusēm. Abas puses ar griezuma vietu uz augšu savij. Štriceli pārliek uz cepešpannas.
Apziež štriceli ar saldo krējumu un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī apm. 30 min.