Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Rūgušpiena pankūkas

Sastāvdaļas
  • 2 olas
  • 1/2l rūgušpiens
  • 20 ēd.k. milti
  • 1 tējk. dzeramā soda
  • 2 ēd.k. cukurs
  • 1/2 vaniļas pāksts
  • eļļa cepšanai
  • sāls
Pankūkas - vēl līdz šim brīdim īsti nav skaidra šī ēdiena vēsturiskā izcelsme. Daudzas tautas cenšas laurus par pankūku rašanos piedēvēt saviem priekštečiem. Citur pasaulē tās dēvē savādāk - Crêpes, bļini, pfannkuchen, pancakes. Cik valodu, tik variāciju. Taču vai tas mums kāds šķērslis? Cepam pankūkas ar pārliecību, ka tieši no Latvijas šis miltu izstrādājums uzsācis savu uzvaras gājienu pa visu pasauli! Lai labi garšo!

Pagatavošana

1
Olas uzputo ar cukuru. Pievieno rūgušpienu un miltus, šķipsniņu sāli, sodu, 1/2 vaniļas pāksts saturu, kārtīgi samaisa. Atliek uz 10-15 min siltā vietā, lai uzbriest.
2
Pannā uzkarsē eļļu. Mīklu ar ēdamkaroti lej pannā - pa 1 ēd.k. uz vienu pankūku. Cep no abām pusēm līdz pankūkas ir gatavas.
3
Pankūkas pasniedz ar krējumu vai ievārījumu.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm