OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Idejas brokastīm
2013. gada 8. janvārī, 05:47

Pita pikantā

Pita ir apaļa maizīte, kurai ērti var izveidot "kabatiņu" pildījumam. Pitas izcelsme īsti nav skaidra, vieni apgalvo ka paldies jāsaka turkiem, citi par pitas dzimteni sauc Vidusjūras un Balkānu virtuves. Lai ka arī būtu, pitas ir pieejamas arī mūsu veikalos un te viena recepte.

Pagatavošana

10 min4 porcijas
1

Gaļu noskalot zem tekoša ūdens, nosusināt un sagriezt mazākos gabalos. Pārlikt katlā. Tomātus savā sulā saspaidīt ar rokām, pievienot sāli, piparus, smalki sakapātus ķiplokus un čili piparus. Ar šo mērci pārliet gaļu (atstājot 4 ēd.k. pasniegšanai). Pievienot smaržīgos piparus un lauru lapas. Sautēt multivārāmjamā katlā 3 stundas režīmā "Sautēšana". Ja nav multivārāmā katla, tad gaļu var sautēt cepeškrāsnī - gaļu pārliek karstumizturīgā traukā un apsedz ar foliju. Sautē 3 stundas 140-150 grādos.

2

Kāpostu sagriež strēmelītēs, pārkaisa mazliet ar sāli un ar rokām saspaida, lai kāpostiem izdalās sulas. Pievienot vīriešu zapti un sajaukt.

3

Pitu sagriež lai veidojas kabatiņa. Gaļu sadala mazākos gabaliņos. Pēc tik ilgas sautēšanas to viegli var izdarīt ar dakšiņu. Pievienot pēc garšas arī to mērci, kas izveidojās gaļas sautēšanas laikā. Pitu pilda ar gaļu, kāpostu salātiem un pa virsu pārlej aso tomātu mērci.