Biezpiena plācenīši ar vaniļu un žāvētiem augļiem
Sastāvdaļas
- 180g biezpiens (ne vairāk par 5%)
- 1 ola
- 20g žāvēti augļi
- 20g+ 20g auzu pārslas
- 1 tejk. vaniļas ekstrakts
- 1-2 ēd.k. agaves sīrups
Biezpiens ir unikāls piena produkts – viens no bagātākajiem olbaltumvielu, kalcija un minerālvielu avotiem uzturā. Turklāt tā pagatavošanas iespējas ir visai plašas. Piedāvājam jums vienkārši pagatavojamu, bet patiešām gardu un veselīgu plācenīšu pagatavošanas recepti.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Blenderī sasmalcināt auzu pārslas. Augļus, ja ir nepieciešamība, sagriezt smalkāk. Bļodiņā sajaukt biezpienu, olu, augļus, 20g sasmalcinātas auzu pārslas. Pievienot vaniļas ekstraktu un agaves sīrupu pēc garšas.
2
No biezpiena masas izveidot plācenīšus un apviļāt atlikušajās auzu pārslās. Pannu iesmērēt ar taukvielu un uzkarsēt. Cept plācenīšus līdz tie kļūst zeltaini.
3
Pasniedz siltus ar jogurtu vai ievārījumu bez cukura.