Idejas brokastīm
2016. gada 22. novembrī, 06:03

Siera karbonāde ar grilētiem dārzeņiem

Kādreiz karbonāde bija izeikts svētku ēdiens, taču laikam ejot produkti pieejamāki un cilvēki vairāk pavada laika darbojoties virtuvē, protams arī eksperimentējot. Ierasto gaļas karbonāžu vietā tiek ceptas dārzeņu un sēņu karbonādes. Šodien padalīsimies ar recepti, kā pagatavot karbonādi no siera.

Pagatavošana

4 porcijas
1

Baklažānu un papriku nomazgā un sagriež ripiņās. Ziedkāpostu sadala mazākos gabalos. Ķiplokus notīra. Grilpannā uzkarsē mazliet eļļas un apcep dārzeņus un ķiplokus. Jau gatavus dārzeņus pārkaisa ar zaļo sāli.

2

Sieru sagriež apm. 1 cm. biezās šķēlēs. Vienā bļodā ieber rīvmaizi, otrā bļodā ar dakšu sakuļ olas. Siera šķēli iemērc vispirms olā, tad rīvmaizē, tad vēlreiz olā un vēlreiz rīvmaizē. Pannā uzkarsē eļļu un apcep panēto sieru no abām pusēm.

3

Siera karbonādes pasniedz ar grilētiem dārzeņiem.