OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Idejas brokastīm
2023. gada 12. septembrī, 11:29

Kataefas

Šīs ir tradicionālas Jordānijas pankūkas, ko cep ramadāna laikā. Viņas tur visur uz ielas var nopirkt, bet es iemācīšu kā pašiem uzcept. Tikai brīdinu uzreiz - ja pankūkas paliek līdz nākamajai dienai, tad pirms pasniegšanas mazliet jāuzsilda. Pēc savas pieredzes varu pateikt, ka garšīgākas viņas ir siltas.

Pagatavošana

1

Raugu ar cukuru sajaukt un atšķaidīt ar 1 glāzi silta piena. Kārtīgi sajaukt un nolikt uzbriest uz 10 min. Pēc tam pievienot miltus, atlikušo glāzi piena, ūdeni, sāli un vēlreiz kārtīgi sajaukt. beigās pievienot citrona sulu. Nolikt siltā vieta uz 1 stundu.

2

Uzkarsēt pannu, uzlejot mazliet eļļas. Eļļa turpmāk būs vajadzīga, bet ļoti minimāli. Šīs nav tās pankūkas, kuras jācep lielā eļļas daudzumā. Es vispār vairākas pankūkas pēc kārtas cepu nepielejot eļļu un arī lielu uguni nevajag - pankūkām ir jāizcepās, nevis jāpiedeg. Pankūkas uz pannas var liet ar kausiņu vai arī no kāda trauka ( mērces trauka) - galvenais, lai būtu ērti uzliet vajadzīgo daudzumu ar vienu reizi.

3

Uz pannas vidu lej mīklu tā, lai veidojās aplis apm. 15-20 cm diametrā. Pannu grozīt nevajag un izsmērēt mīklu pa pannu arī nevajag - mīkla pati satecēs. Vispirms veidojās burbulīši, kas pēc kāda brītiņa izžūst. Kad augša ir sausa, pankūka jāņem nost. No otras puses cept nevajag! Ja uguns ir palielu vai eļļas padaudz, tad pankūka nodeg nevis izžūst!

4

Gatavas pankūkas liek uz 20 min atdzist.

5

Tad veido no pankūkām tūtiņas - līmē ciet maliņas, piespiežot vienu otrai klāt (kā pīrādziņus), tikai atstājot vienu malu vaļā un pilda ar biezpienu vai vārītu krēmu. Es pildīju ar saldējumu. Ja pankūkas atstāj nākamajai dienai, tad tās jau aizlipinātas (šeit vislabāk veidot tādus kā pīrādziņus) jāsaliek uz cepešpannas, mazliet jāapsmērē ar sakultu olu un krāsnī jāpacep kādas 15 min.