Fried egg with tomato and pepper (shakshuka) for brekafast, selective focus
Fried egg with tomato and pepper (shakshuka) for brekafast, selective focus
Idejas brokastīm
2013. gada 24. aprīlī, 13:41

Olas "Šakšuka"

Ēbreju virtuve ir laikmetīga senu kulināru tradīciju interpretācija, kurā saskanīgi sadzīvopirmavoti un vietējās tradīcijas. Izraēlā ceptu olu ar tomātiem sauc par šakšuku. Un katrā mājā tai ir sava receptes improvizācija. Tomēr, ievērojot pamata vadlīnijas, piedāvājam arī jums pagatavot šakšuku.

Pagatavošana

30 min2 porcijas
1

Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā smalki sakapātus ķiplokus un čili piparu. Pievienot sagrieztus tomātus un ūdeni un sautēt apmēram 5 min.

2

Papriku sagriezt strēmelītēs un pievienot pannas saturam. Sautēt uz lēnas uguns, kamēr paprika ir mīksta. Uzist pa virsu olas, apsegt ar vāku un uz lēnas uguns cept 8-10 min., kamēr olas ir gatavas.

3

Pasniedz dekorējot ar timiāna zariņiem.