Idejas brokastīm
2013. gada 24. martā, 19:17

Souvlaki no strausa gaļas

Šī ēdiena dzimtene ir Grieķija. Šādā veidā gatavoja Souvlaki vairāk kā 2,5 tūkstošus gadu atpakaļ vēl senajā Grieķijā. Galvenā Souvlaki sastāvdaļa ir marinēta grilēta gaļa, kas tiek pasniegta ar siltu pitu, Fetu un dārzeņiem. Tradicionāli gatavojot Souvlaki tiek izmantota jēra, liellopa, vistas un dažreiz zobenszivs gaļa. Mēs izmantojām strausa fileju. Rekomendējam!

Pagatavošana

2 porcijas
1

Strausa gaļu sagriezt nelielos gabalos. Sajaukt kopā olīveļļu, citrona sulu, oregano un svaigi maltus piparus. Šajā marinādē iemarinēt gaļu uz 3-4 st.

2

Sīpolu sagriezt plānos gredzenos, tomātus sagriezt četrās daļās, sieru sagriezt kubiņos un sajaukt visu kopā. Mērcei gurķi sarīvēt uz rupjās rīves un sajaukt ar jogurtu, sasmalcinātiem kiplokiem un dillēm. Pievienot pēc garšas sāli.

3

Uzkarsēt gril-pannu un uzcept gaļu no abām pusēm, līdz tā ir gatava. Uz citas pannas uzsildīt lavašu vai pitu.

4

Uz šķivjiem kārto lavašu, sagrieztu uz pusēm. Uz lavaša liek gaļu, tomātu-siera salātus, olīvas, pārlej ar mērci un pasniedz.