Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cālis no Tobago

Sastāvdaļas
  • cālis apm. 1,2-1,5kg
  • 1 sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • kinza
  • 1/2 gl. kokosriekstu piens
  • 1/4 gl. brūnais cukurs
  • 2 ēd.k. tomātu mērce
  • 2 ēd.k. sviests
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • kaltēts čili pipars
  • sāls, svaigi malti pipari
Tobāgo ir sala Karību jūrā, otra lielākā Trinidādas un Tobāgo sala. 17. - 19. gadsimtā sala mainīja īpašniekus vismaz 22 reizes. Tā piederēja Francijas karalistei, Kurzemes hercogistei (sala tika pārdēvēta par Jaunkurzemi 1639-1693), Nīderlandei un Lielbritānijai. Brīžiem kontroli pār salu ieguva arī pirāti. Tātad šīs receptes nosaukums liecina par daudzu tautu klātbūtni. Kam īsti pieder recepte, vēsture klusē.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Vistu sagriezt 6-8 gabalos, pārlikt dziļā bļodā. Sīpolu, ķiploku, kinzu smalki sakapāt un samaisīt ar vistu. Pievienot svaigi maltus piparus, apsegt ar pāritkas plēvi un atstāt istabas temperatūrā uz 30 min. marinēties.
2
Dziļā pannā uzkarsēt eļļu, pievienot cukuru un uz vidējas uguns karsēt, nepārtraukti maisot, kamēr cukurs pilnībā izkusis. Vistu pārlikt pannā attīrot no marinādes (marinādi saglabāt). Vistas gabalus apcept no abām pusēm, kamēr tie kļūst brūni. Pārliet ar 1 glāzi ūdens un kokosriekstu pienu, pievienot marinādi un čili piparus, apsegt ar vāku un sautēt 10 min. Pievienot sviestu, tomātu mērci, samazināt uguni un ik pa brīdim apgriežot vistas gabalus sautēt vēl 30-40 min.
3
Pirms pasniegšanas pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni