Gaļas klaips ar kalētiem tomātiem
Sastāvdaļas
- 1 kg maltā gaļa
- 2 olas
- 15 kaltēti tomāti
- 3-4 ķiploku daiviņas
- 1/2 tējk. katlēts baziliks
- 1/2 tējk. kaltēts timiāns
- sāls, svaigi malti pipari
Pagatavojot gaļas klaipu to var pasniegt gan kā karsto ēdienu, gan, kad tas atdzisis, sagrieztu šķēlēs pasniegt ar svaigu maizi.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Maltai gaļai pievienot olas, smalki sakapātus ķiplokus, garšvielas, sagrieztus tomātus, sāli un piparus. Visu samaisīt. Pārlikt cepamā formā vai arī ar rokām izveidot uz cepešpannas kukulīti. Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos 40-45 min.
2
Pasniedz ar svaigiem dārzeņu salātiem.