Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alņa nieres maigā mērcē

Sastāvdaļas
  • alņa nieres (apm. 500g)
  • 2 sīpoli
  • 50ml portvīns
  • 2 ēd.k.asas sinepes
  • 250ml liellopu buljons
  • 2 ēd.k. krējums
  • 30g sviests
  • augu eļļa
  • sāls, pipari
Ieskatoties Vikipēdijā varam uzzināt, ka Latvijā alņu skaits mūsdienās ir apmēram 14 000. Tātad pastāv zināma iespējamība ka alņa nieres nonāks arī jūsu virtuvē. Tad nu par prieku mednieku vēderiem un jums par prieku padalīsimies ar kādu alņa nieru pagatavošanas veidu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sīpolu nomizot, sagriezt ripiņās un cept 10-15 min. sviestā. Nieres sagriezt lielos gabalos, pārkaisīt ar sāli un pipariem un apcept katlā augu eļļā. Ar šūmkaroti pārlikt apceptas nieres citā traukā. Katlu, kur cepās nieres, uzkarsēt, pieliet buljonu un portvīnu un vārīt, kamēr 1/3 izgaro. Pievienot krējumu un vārīt vēl 5 min. Pievienot sinepes, sāli un piparus pēc garšas. Mērcē pārlikt sīpolus un nieres un sautēt uz lēnas uguns 6-8 min.
2
Pasniedz siltas.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni