Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cūkas stilbs medū un sinepēs

Sastāvdaļas
  • cūkas stilbs apm. 1,5 kg
  • 5-6 ķiploka daiviņas
  • 1 ēd.k. medus
  • 1 ēd.k. sinepes
  • sāls un svaigi malti pipari pec garšas
Nu jau tā irtradīcija, tuvojoties ziemassvētkiem veikalu piedāvajuma paradās cūkas stilbi un galvas. Ziemassvētku galdā šie ēdieni lieliski sader ar štovētiem, sautetiem kāpostiem , vai krāsnī ceptiem kartupelīšiem. Piedāvājam elementāru cūkas stilba pagatavošanas veidu. Un kas ir galvenais, šādi pagatavotu cūkas stilbu mājiniekiem var celt galdā ne tikai ziemassvētkos!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Cūkas stilbu nomazgā un nosusina ar papīra dvieļiem. Ķiploku daiviņas nomizot un sagriezt šķēlītēs. Ar asu nazi cukas stilbā izveido iegriezumus un tos sapilda ar ķiploku šķēlītēm. Cūkas stilbu ierīvē ar sāli un pipariem,apsedz ar folliju un atstāj marinēties uz visu nakti. Pēc vēlmes pie ķiplokiem klāt var pievienot rozmarīnu vai timiānu.
2
Cepeškrāsni uzkrsē līdz 200 grādiem. Medu sajauc kopā ar sinepēm. Cūkas stilbu ar visu folliju liek cepeškrāsnī cepties. Apmēram pēc minūtem 50 folliju atver vaļā un stilbu apsmērē ar medus-sinepju mērci. Cep vēl minūtes 30, ik pa brīdim apsmērējot ar mērci.
3
Pasniedz ar vārītiem apceptiem kartupeļiem un štovētiem kāpostiem.

Pievienot komentāru

Ziemassvētku receptes