OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gaļas ēdieni
2012. gada 28. oktobrī, 17:13

Paipalas ar bekonu uz iesma

Par paipalas gaļas maigajām garšas īpašībām, domājams, zināms katram. Izlasot šo recepti var rasties jautājums kam vajadzīgs bekons un selerijas lapas? Atbildam! Bekons pasargā maigo paipalas gaļu no pārcepšanas, lapas sniedz īpašu garšu un neļauj iztecēt sulai. Pamēģiniet!

Pagatavošana

45 min2 porcijas
1

Paipalas noskalot un apžāvēt uz papīra dvielīšiem. Ierīvēt ar sāli un pipariem gan no ārpuses, gan no iekšpuses. Uz darba virsmas sakārtot seleriju lapas un salikt uz lapām mazos kubinos sagrieztu sviestu tā, lai uz katras lapiņas būtu pa vienam kubiņam. Paipalas ietīt lapās - pa divam lapām uz vienu paipalu. Visbeidzot ietīt bekonā lai paipala būtu pilnībā ietīta un apsiet ar kulināro diegu. Paipalas uzspraust uz iesmiem.

2

Uzkarsēt ogles un cept 20-30 minūtes paipalas atkarībā no lieluma, ik pa brīdim apgrozot. Paipalas noņem no iesmiem un atbrīvo no diegiem. Šīs paipalas var pagatavot arī cepeškrāsnī - 180 grādos cepot to pašu laiku.

3

Pirms pasniegšanas paipalu iztīt no bekona un lapām. Bekonu uzliek uz maizes un pasniedz ar paipalām. Ja garšo seleriju lapas, tās var pasniegt kopā ar bekonu.