OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gaļas ēdieni
2012. gada 19. augustā, 18:13

Cālis alla Diablo

Velnišķīgais cālis! Jā, tieši tā šo recepti dēvē Spānijā.Spāņu virtuve veidojusies dažādu šīs valsts reģionu tradicionālās virtuves īpatnību ietekmē un līdz ar to tā ir daudzveidīga un interesanta.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Cāli noskalot un apžāvēt. Ar gaļas šķērēm sagriezt cāli uz pusēm pa muguras līniju un piespiest, lai cālis kļūtu plakans.

2

Čili piparus sagriezt uz pusēm, izņemt sēklas un sagriezt. No citrona izspiest sulu. Citrona sulu sajaukt ar čili pipariem un pievienot sāli. Cāli apsmērēt ar šo marinādi no abām pusēm, ielikt plastikāta konteinerā, apsegt ar pārtikas plēvi un novietot ledusskapī uz 1 stundu.

3

Cāli pārlikt karstumizturīgā formā. Ķiplokus, sīpolus un dilles smalki sakapāt (var arī sablendēt) un ar šo masu cāli apsmērēt no virspuses. Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apmēram 35-40 minūtes, līdz cālis ir gatavs.