Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kotletes Lindstroms

Sastāvdaļas
  • 500g maltās liellopu gaļas
  • 2 vidēji sīpoli
  • 1 ola
  • 150g marinētas bietes
  • 2-3 ēd.k. marinādes no bietēm
  • 3 ēd.k. kaperu
  • sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
  • eļļa cepšanai
  • manna
Tā runā, ka šī ir klasiskā zviedru recepte ar Krievijas saknēm. Zveidrijā to ieveda 1862. gadā zviedrs Henrihs Linstroms, kurš piedzima un uzauga Krievijā, Pēterburgā. Kādreiz, apmeklējot kādu restorānu Kalmārā Zveidrijas dienvid-autrumos, tas pasūtīja šo ēdienu pavāram, apskaidrojot kā to pagatavot. Recepte ļoti ātri kļuva populāra visā Zviedrijā.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Sīpolus notīrīt un smalki sagriezt. Apcept pannā līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi un atdzesēt.
Bietes un kaperus sagriezt smalkāk.
Malto gaļu sajaukt ar bietēm, kaperiem, sīpoliem, biešu marinādi, olu, pievienot pēc garšas sāli, piparus un visu kārtīgi samaisīt.
2
No gaļas izveidot kotletes, apviļāt mannā un cept uzkrsētā pannā apm. 4 min. no katras puses. Pasniedz nekavējoties.
3
Avots - laperla-foto.livejournal.com

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni