Gruzīnu šašliks mtswadi
Sastāvdaļas
- 1,5 kg cūkas filejas
- krietna sauja rupjā sāls
Šī ēdiena filosofija – gaļu nedrīkst samocīt ar marinādēm! Jo vienkāršāk tiek gatavota gaļa, jo tā ir garšīgāka. Tikai viens nosacījums – gaļai jābūt kvalitatīvai un svaigai.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Veselu fileju uzdur uz iesma; svarīgi, lai iesms būtu izdurts precīzi pa filejas vidu un gaļa būtu izlīdzināta uz iesma vienādi – tā uz oglēm gaļa gatavosies vienmērīgi. (Gaļa lielos gabalos cepas labāk.)
2
No visām pusēm uz iesma uzdurto gaļu pārkaisi un nedaudz ierīvē ar sāli.
3
Liec cepties uz karstām, sarkanām oglēm. Iesmus apgrozi četras reizes. Ja šķiet, ka gaļa sāk apkalst, apsmidzini ar ūdeni!