Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Gruzīnu šašliks mtswadi

Sastāvdaļas
  • 1,5 kg cūkas filejas
  • krietna sauja rupjā sāls
Šī ēdiena filosofija – gaļu nedrīkst samocīt ar marinādēm! Jo vienkāršāk tiek gatavota gaļa, jo tā ir garšīgāka. Tikai viens nosacījums – gaļai jābūt kvalitatīvai un svaigai.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Veselu fileju uzdur uz iesma; svarīgi, lai iesms būtu izdurts precīzi pa filejas vidu un gaļa būtu izlīdzināta uz iesma vienādi – tā uz oglēm gaļa gatavosies vienmērīgi. (Gaļa lielos gabalos cepas labāk.)
2
No visām pusēm uz iesma uzdurto gaļu pārkaisi un nedaudz ierīvē ar sāli.
3
Liec cepties uz karstām, sarkanām oglēm. Iesmus apgrozi četras reizes. Ja šķiet, ka gaļa sāk apkalst, apsmidzini ar ūdeni!

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni