Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kā pareizi marinēt gaļu un dārzeņus?

Sastāvdaļas
Vasara bez grila nav iedomājama, tas ir process, ar gaļas izvēli, marinēšanu un cepšanu. Lai gan katrai ģimenei ir sava iecienītākā recepte marinādei, ir dažas lietas, kas jāņem vērā, lai tā izdotos.

Pagatavošana

1
Jo ilgāk gaļa marinējas, jo mīkstāka un irdenāka kļūst. Protams, nevajag pārspīlēt un marinēt vairākas dienas, jo tad zudīs lielākā daļa aromāta un citu labumu.
2
Ja marinādē ir daudz zaļumu, pirms gaļas vai dārzeņu cepšanas tos ar lāpstiņu noņem nost, jo tie var piedegt un radīt rūgtu piegaršu.
3
Ar garšvielu kaisīšanu uz neiemarinētas gaļas gan jāuzmanās. Patiesībā to nevajadzētu darīt, jo sausās garšvielas piedeg (piemēram, malta paprika kļūst sevišķi rūgta).
4
Marinētajiem gaļas gabaliņiem nevajadzētu būt biezākiem par 3 cm, citādi tie nevienmērīgi izcepas un nepievilcīgi izskatās. Ieteicamais variants – apmēram 2 cm biezi gabaliņi; šķēles uz pusi plānākas.
5
Marinētie produkti pirms grilēšanas laikus – vismaz pusstundu iepriekš – jāizņem no ledusskapja, citādi gaļa būs bezgaršīgāka.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni