Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Sēņu sacepums ar vistu

Sastāvdaļas
  • 500 g vistas filejas
  • 300 g lielu gaileņu
  • 150 g rīvēta cietā siera
  • 6 vārīti kartupeļi
  • 1 liels sīpols
  • 3–4 ēdk. eļļas
  • sāls, malti pipari
  • Mērcei
  • 500 ml piena
  • 2 ēdk. sviesta
  • 2 ēdk. miltu
  • sāls
Gaileņu vietā var ņemt arī baravikas vai šampinjonus.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Katliņā izkausē sviestu, iemaisi miltus un pavisam viegli apgrauzdē. Lēnām maisot, lej klāt pienu un karsē, līdz sabiezē. Pieber sāli.
2
Vistas fileju sagriez mazos gabaliņos, ieber pannā sakarsētā eļļā un uz straujas uguns apcep. Izņem laukā.
3
Sīpolu sakapā, sēnes sagriez šķēlītēs, kartupeļus – arī šķēlītēs
4
Pannā sakarsē vēl eļļu un apcep sīpolus, pēc tam pievieno sēnes un arī apcep. Pievieno vistu un mērci un uzmanīgi samaisi.
5
Sacepumu veidnē kārto kartupeļus. Virsū liec vistas un sēņu mērci. Pārkaisi ar rīvētu sieru.
6
Ievieto 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 15 minūtes.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni