foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2024. gada 8. janvārī, 12:00

Sēņu sacepums ar vistu

Gaileņu vietā var ņemt arī baravikas vai šampinjonus.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Katliņā izkausē sviestu, iemaisi miltus un pavisam viegli apgrauzdē. Lēnām maisot, lej klāt pienu un karsē, līdz sabiezē. Pieber sāli.

2

Vistas fileju sagriez mazos gabaliņos, ieber pannā sakarsētā eļļā un uz straujas uguns apcep. Izņem laukā.

3

Sīpolu sakapā, sēnes sagriez šķēlītēs, kartupeļus – arī šķēlītēs

4

Pannā sakarsē vēl eļļu un apcep sīpolus, pēc tam pievieno sēnes un arī apcep. Pievieno vistu un mērci un uzmanīgi samaisi.

5

Sacepumu veidnē kārto kartupeļus. Virsū liec vistas un sēņu mērci. Pārkaisi ar rīvētu sieru.

6

Ievieto 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 15 minūtes.