Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Pikanta vītināta liellopa gaļa

Sastāvdaļas
  • 1 kg liellopa filejas
  • 90 g rupjās sāls
  • 5 tējk. maltas paprikas
  • 5 tējk. kaltētu ķiploka pārslu
  • 4 kaltētas čili pākstis
  • 1 ēdk. kaltētu kadiķogu
Garšai tikpat labi var pievienot arī citas garšvielas pēc savas gaumes, piemēram, kaltētu un samaltu raudeni, rozmarīnu, smaržīgos piparus, sinepes u. c. Šādi vītināta gaļa vislabāk garšo, ja to sagriež ļoti plānās, gandrīz caurspīdīgās šķēlēs.

Pagatavošana

1
Gaļu nomazgā un ļoti rūpīgi nosusini. Ņem 50 g sāls un no visām pusēm ierīvē gaļā.
2
Liec traukā ar vāku un ievieto ledusskapī uz 3 dienām. Reizi dienā nolej iztecējušo šķidrumu un ierīvē gaļu vēl ar 10 g sāls.
3
Pēc 3 dienām gaļu noskalo, aplej ar ļoti aukstu ūdeni un atstāj uz 3 stundām.
4
Gaļu izņem no ūdens, ļoti rūpīgi noslauki, ietin dvielī, uzliec pamatīgu slogu un atstāj uz 1 stundu.
5
Čili pākstis un kadiķogas samal garšvielu dzirnaviņās un samaisi. Pievieno atlikušo sāli, papriku un ķiplokus. Pielej 1 ēdk. ūdens, lai izveidojas pasta.
6
Ar šo pastu ierīvē gaļu un pakarini to tumšā, sausā un vēsā vietā. Atstāj uz 2 nedēļām. Ik pa laikam pārbaudi, vai gaļa nesāk pelēt.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni