Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Aigars Hibneris un Georgs Viljams Hibneris

Kukulīši ar ceptas gaļas mērci

Sastāvdaļas
  • 20 lieli zaļi kartupeļi
  • 5 lieli vārīti kartupeļi
  • sauja diļļu un loku, kapātu
  • sāls
  • Mērcei
  • 350 g kūpināta cauraudzīša
  • 200 ml skābā krējuma
  • 200 ml saldā krējuma
  • sāls, pipari pēc garšas
Kārtīgs kartupeļu ēdiens kurzemnieku gaumē, ko māca Rucavas tradīciju nama Zvanītāji saimniece Ruta Ķestere. Kukulīši ir vārītas rīvētu kartupeļu klimpas, ko pārlej ar čurkstināta cauraudzīša un krējuma mērci un pārkaisa ar zaļumiem. Ikdienas ēdiens, ko taisīja tad, kad kaut kas bija jāēd.

Pagatavošana

1
Nomizo un sarīvē vai samal gaļasmašīnā zaļos kartupeļus. Liec marlē un nospied lieko šķidrumu, taču to neizlej, bet ļauj, lai nostājas, – stērķeli (kartupeļu ciete pa rucavnieku modei) vajadzēs vēlāk.
2
Vārītos kartupeļus sastampā. Liec tiem klāt svaigos rīvētos, stērķeli, sāli, visu rūpīgi samaisi un samīci. Masai jābūt biezai.
3
Ar rokām veido nelielus kukulīšus. Uzvāri ūdeni, kam pievienots nedaudz sāls. Verdošā ūdenī uz 40 minūtēm liec vārīties kukulīšus. Gatavs, kad kukulīši uzpeld un tad nogrimst.
4
Gaļu sagriez mazos gabaliņos, sacep uz pannas, līdz tā viegli brūna, un tajā iemaisi gan skābo, gan saldo krējumu, pasāli, sapiparo. Maisot karsē, līdz viss tumīgi savārās kopā.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni