Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistas stilbiņi medū vikingu gaumē

Sastāvdaļas
  • 1 kg vistas stilbiņu
  • 3 ēd. k. medus
  • 1 ķiploka galviņa
  • sāls, pipari pēc garšas
Pastāv maldīgs uzskats, ka visi vikingi bija norvēģi. Augumā raženie, gaišmatainie un zilacainie normāņi, kā tos dēvēja Rietumeiropā vai varjagi (tā tos dēvēja Krievijā), savā laikā dzīvoja arī Latvijā - Baltijas jūras krastā.Latvijas jūras krasts bija slavens ar savu dzintaru, kas vēl Viduslaikos daudzviet bija lielākā vērtē kā zelts.Ap mūsu ēras 900. gadu senie balti sāka veidot ciltis, radot kuršus, latgaļus, sēļus un zemgaļus. Šis dalījums ir pamatā mūsdienu Latvijas novadiem - Kurzemei, Latgalei, Vidzemei, Zemgalei. Senie kurši bija pazīstami kā Baltijas vikingi - varonīgi jūras braucēji un karotāji. Protams tiene tikai karoja. Vikingi gan zvejoja, gan nodarbojās ar lopkopību. Un pateicoties rakstiem, kas saglabājušies līdz mūsdienām - varam iepazīt tā laika ēdiena gatavošanas tradīcijas un receptes. Šī ir viena no receptēm , kura saglabājusies no tiem tālajiem laikiem.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Ķiplokus nomizot un smalki sakapāt. Bļodiņā sajaukt ar medu un pievienot pēc garšas sāli un piparus.
2
Vistu stilbiņiem uzmanīgi novelk ādu, bet ne pilnībā - tā, lai tā turas pie kaula. Apsmērē stilbiņus ar medus-ķiploku mērci un uzvelk ādu atpakaļ. Stilbiņus atstāj uz pāris stundām iemarinēties (labāk uz visu nakti).

Cepešpannā ieklāt cepamo papīru. Sakārtot stilbiņus un cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos līdz stilbiņi kļūst zeltaini-brūni.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni