Maltās gaļas frikadeles ar gurķiem un diļļu mērci
Sastāvdaļas
- 500 g jauktas maltās gaļas
- 2 olas
- 3 ēdk. skābā krējuma
- 2 ēdk. rīvmaizes
- 2 ēdk. eļļas
- malti čili pipari
- sāls
- Mērcei
- 300 g jogurta bez piedevām
- 4 ēdk. sakapātu diļļu
- 150 g šķēlītēs sagrieztu gurķu
- 1–2 ēdk. citronu sulas
- 1 ēdk. gaišā balzametiķa
- šķipsniņa cukura
- sāls
Asākai garšai var pievienot vairāk čili piparu un smalki sarīvētu ingveru. Labi garšo gan ar rupjmaizi, gan ceptiem kartupeļiem, gan makaroniem.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Malto gaļu rūpīgi samīci kopā ar olām, rīvmaizi, krējumu, sāli un pipariem. Ar mitrām rokām izveido mazas bumbiņas.
2
Pannā sakarsē eļļu un cep bumbiņas zeltaini brūnas.
3
Jogurtu sakul ar citronu sulu, sāli, cukuru, etiķi un dillēm.
4
Bumbiņas pasniedz ar jogurta mērci un gurķu šķēlītēm.