Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Maltās gaļas frikadeles ar gurķiem un diļļu mērci

Sastāvdaļas
  • 500 g jauktas maltās gaļas
  • 2 olas
  • 3 ēdk. skābā krējuma
  • 2 ēdk. rīvmaizes
  • 2 ēdk. eļļas
  • malti čili pipari
  • sāls
  • Mērcei
  • 300 g jogurta bez piedevām
  • 4 ēdk. sakapātu diļļu
  • 150 g šķēlītēs sagrieztu gurķu
  • 1–2 ēdk. citronu sulas
  • 1 ēdk. gaišā balzametiķa
  • šķipsniņa cukura
  • sāls
Asākai garšai var pievienot vairāk čili piparu un smalki sarīvētu ingveru. Labi garšo gan ar rupjmaizi, gan ceptiem kartupeļiem, gan makaroniem.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Malto gaļu rūpīgi samīci kopā ar olām, rīvmaizi, krējumu, sāli un pipariem. Ar mitrām rokām izveido mazas bumbiņas.
2
Pannā sakarsē eļļu un cep bumbiņas zeltaini brūnas.
3
Jogurtu sakul ar citronu sulu, sāli, cukuru, etiķi un dillēm.
4
Bumbiņas pasniedz ar jogurta mērci un gurķu šķēlītēm.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni