Krāsnī cepti vistas šķiņķīši ar turku zirņiem
Sastāvdaļas
- 4 prāvi vistas šķiņķīši
- kārba (400 g) konservētu turku zirņu
- neliels baklažāns
- 8 ķiršu tomātiņi
- 4 ķiploka daiviņas
- 4 ēdamkarotes olīveļļas
- 3 tējkarotes sinepju
- 2 tējkarotes medus
- tējkarote maltas paprikas
- sāls, malti melnie pipari
Piedevās labi garšo svaigi lapu vai dārzeņu salāti.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Baklažānu sagriez mazos gabaliņos.
2
Sacepumu veidnē ielej eļļu un samaisi ar medu, sinepēm, papriku un caur spiedi izspiestiem ķiplokiem.
3
Šķiņķīšus ierīvē ar sāli un pipariem, ieliec veidnē un apgrozi, lai tos viscaur klātu eļļas maisījums.
4
Pievieno baklažānus un notecinātus turku zirņus, virsū liec tomātiņus.
5
Veidni ievieto krāsnī un cep 45–50 minūtes.