Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pikantais liellopa steiks

Sastāvdaļas
  • 4 gaļas šķēles steikam
  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 1/8 l sausais sarkanvīns
  • 5 ēd.k. sarkanvīna etiķis
  • 8 ēd.k. olīveļļa
  • 1 ēd.k. Provansas zaļumi
  • 3 ēd.k. sviests
  • sāls
  • 1 tējk. rupji malti melnie pipari
  • 2 ēd.k. steika pipari
  • 1 ēd.k. sarkanie pipari
Steiks ir ēdiens kura pagatavošanā nav sīkumu. Gatavojot šo ēdienu svarīga ir katra nianse. Sākot no gaļas izvēles un beidzot ar pannu uz kuras gatavot. Steikam izvēlieties maigu gaļu; piemēram, filejas vai karbonādes gabalu. Labākajā steika gaļā tauki ir starp muskuļu šķiedrām, šāda gaļa tiek dēvēta par lāsumainu gaļu. Labākā steika panna ir no tērauda vai kāda cita panna ar biezu dibenu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Gaļas šķēles nomazgā un nosusina. Sīpolus un ķiplokus nomizo. Sīpolus sagriež gredzenos, ķiplokus izspiež lielā, lēzenā bļodā.
2
Ar putojamo slotiņu sakuļ marinādi no sarkanvīna, etiķa un eļļas.
3
Ķiplokiem pievieno pusi sīpolu gredzenu, 1/2 ēdamkarotes zaļumu un pielej pusi marinādes.

Gaļas šķēles liek ķiploku marinādē vienu otrai blakus, pārsedz ar atlikušajiem sīpoliem un zaļumiem un pārlej ar marinādi. Gaļu pārsedz un uz nakti ieliek ledusskapī, lai iemarinējas.

Tad gaļas šķēles izņem no marinādes un notecina. Pannā sakarsē Gi sviestu un cep gaļas šķēles un vidējas liesmas no katras puses apmēram 4 minūtes. Gaļas šķēles bagātīgi pārkaisa ar pipariem.
4
Pasniedz karstu.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni