Ķiplokvista spāņu gaumē
Sastāvdaļas
- 8 vistas stilbiņi
- 2 ķiploka galviņas
- 500 ml sausā baltvīna
- 10 ēdk. olīveļļas
- 2 ēdk. maltas saldās paprikas
- 2 lauru lapas
- 2 ēdk. sakapātu svaigu pētersīļu
- sāls, malti pipari
Pikantākai garšai daļu saldās paprikas var aizstāt ar aso. Pasniedz ar mīkstu baltmaizi, lai ar to varētu izslaucīt no šķīvja baltvīna mērci.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Cepešpannā sakarsē eļļu un apcep stilbiņus zeltainus. Pārkaisi sāli un piparus, izņem no pannas un bagātīgi pārkaisi ar malto papriku.
2
Ķiplokus sadali daiviņās, nomizo, sagriez plānās šķēlītēs un ieber eļļā, kur cepusies vista, un 3–4 minūtes pasautē. Pielej vīnu, pieliec lauru lapas un uzvāri.
3
Apceptos stilbiņus liec atpakaļ pannā, uzklāj virsū alumīnija foliju, ievieto 200 grādu karstā cepeškrāsnī un sautē aptuveni 40 minūtes.
4
Kādas 10 minūtes pirms gatavošanas beigām noņem foliju, lai vista apbrūnē. Gatavu pārkaisi ar pētersīļiem.