Vista vīna mērcē
Sastāvdaļas
- 1 vista
- 150 g augu eļļas
- 1 sīpols
- 3-4 tomāti
- 1 glāze vīna
- 1 daiviņa ķiploka
- Sāls, malti melnie pipari
- Zaļumi
Kad ārā ir tumšs un auksts, noderēs kāds sirdi un vēderu sildošs ēdiens, piemēram, vīna mērcē cepta vistiņa.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Dārzeņus nomizo, tomātiem noņem mizu. Notīrītu un gabalos sagrieztu vistu pārlej ar eļļu un katliņā vai pannā sautē. Īsi pirms gatavības pieber sasmalcinātu sīpolu un apcep gaiši brūnu.
2
Gatavo vistas gaļu izņem, bet sīpoliem klāt liek sagrieztus tomātus, sasmalcinātu ķiploku, garšvielas un vīnu. Kad mērce mazliet sabiezē, to pārlej traukā ievietotai vistai. Pārkaisa ar zaļumiem.