Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
No 100 Labi padomi arhīva

Sulīgs cepetis rudenīgām maltītēm

Sastāvdaļas
Gatavot māca Daiga Klipa. Receptē dotais produktu daudzums paredzēts 10 porcijām.

Pagatavošana

1
Pagatavo marinādi: ņem sinepes (īpašu garšu dos maigo graudaino un aso, t. s. krievu, sinepju mikslis) un medu attiecībā 1:1 un to papildini ar svaigi spiestu citrona sulu, sāli un pipariem.
2
Sagatavo cepeša gabalu: aptuveni 1,6 kg cūkas karbonādes gabala apcep pannā karstā eļļā no visām pusēm. Ar marinādi rūpīgi apzied cepeša gabalu un liec cepties līdz 210 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz 15 minūtēm. Tad cepešpannā ap cepeša gabalu saber rupjos gabalos sagrieztus ābolus, kabačus, gaļas tauciņos apceptus sīpolus. Šauj atpakaļ cepeškrāsnī, noregulē karstumu uz 170 grādiem un cep vēl stundu.
3
Pasniedz: Vislabāk to galdā celt ar visu pannu. Saimniece sagriež gaļu šķēlēs, katrs no ēdājiem pats paņem tīkamāko, liek to šķīvī un papildina ar dārzeņiem, kas cepušies līdz ar gaļu.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni