foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2024. gada 26. janvārī, 12:00

Vistas sautējums ar sēnēm un salviju

Šeit tiek izmantoti vistu šķiņķīši, bet tu vari ņemt jebkurus vistas gabaliņus. Ja izvēlēsies fileju, apcepšanai vajadzēs mazliet taukvielu, bet samazināsies sautēšanas laiks par aptuveni 10 minūtēm. Ja nav pieejamas meža sēnes, izlīdzēties var ar veikalā atrodamajiem šampinjoniem, austersēnēm, šitaki sēnēm. Derēs arī saldētas sēnes.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Sadali katru šķiņķīti uz pusēm un iegūtos gabalus uzkarsētā pannā apcep no visām pusēm zeltainus. Nav nepieciešams likt papildus taukvielas, jo no vistas ādas iztecēs pietiekami daudz tauku. Apceptos gabalus liec katliņš, sasāli un sapiparo.

2

Iztecējušajos taukos apcep sēnes un liec pie vistas. Pievieno salviju, pārlej ar saldo krējumu un sautē aptuveni 15 minūtes, līdz vistas gaļa ir ļoti mīksta un atdalās no kauliem. Pasniedz ar rīsiem vai kartupeļiem.