Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Vistas sautējums ar sēnēm un salviju

Sastāvdaļas
  • 4 vistu šķiņķīši
  • 250 g meža sēņu
  • 300 ml saldā krējuma
  • 4-5 salvijas lapas
  • Sāls, malti pipari
Šeit tiek izmantoti vistu šķiņķīši, bet tu vari ņemt jebkurus vistas gabaliņus. Ja izvēlēsies fileju, apcepšanai vajadzēs mazliet taukvielu, bet samazināsies sautēšanas laiks par aptuveni 10 minūtēm. Ja nav pieejamas meža sēnes, izlīdzēties var ar veikalā atrodamajiem šampinjoniem, austersēnēm, šitaki sēnēm. Derēs arī saldētas sēnes.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sadali katru šķiņķīti uz pusēm un iegūtos gabalus uzkarsētā pannā apcep no visām pusēm zeltainus. Nav nepieciešams likt papildus taukvielas, jo no vistas ādas iztecēs pietiekami daudz tauku. Apceptos gabalus liec katliņš, sasāli un sapiparo.
2
Iztecējušajos taukos apcep sēnes un liec pie vistas. Pievieno salviju, pārlej ar saldo krējumu un sautē aptuveni 15 minūtes, līdz vistas gaļa ir ļoti mīksta un atdalās no kauliem. Pasniedz ar rīsiem vai kartupeļiem.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni