Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jēra ciska vīnā ar dārzeņiem

Sastāvdaļas
  • 1 jēra kāja (apm. 1,5 kg) sacirsta 3-4 daļās
  • 150 ml sausa sarkanvīna
  • 1kg kartupeļu
  • 0.5 kg burkānu
  • 1 ķiploka galviņa
  • 2 sīpoli
  • 2 ēd.k. sinepes
  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • timiāns
  • rozmarīns
Lieliska recepte jēra gaļas cienītājiem. Šādi cepta jēra ciska ir tradicionāls ēdiens Francijā Lieldienās.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Jēra cisku iesmērē ar sinepēm, sāli, pipariem, apkaisi ar garšvielām un atstāj uz nakti marinēties.
2
Krāsni uzkarsēt līdz 220 grādiem. Cisku ieliec formā, pārlej ar vīnu un ieliec krāsnī cepties. Pēc 10 min temperatūru samazini līdz 180 grādiem.
3
Pēc pusstundas formai pievieno notīrītus un sagrieztus kartupeļus, burkānus, sīpolus un ķiploka daiviņas un pārkaisīt ar sāli. Formu liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl apmēram pusstundu, ik pa brīdim aplejot gaļu ar sulu un apgriežot dārzeņus.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni