foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2018. gada 9. janvārī, 07:52

Liellopu gaļas gulašs ar marinētiem gurķiem un bietēm

Uz kādu laiku var aizmirst par diētu. Garšīgs gulašs ar kādu glāzi laba vīna būs patīkams dienas noslēgums. Pikantāku ēdienu cienītāji var piešaut kādu čili pipariņu - par skādi nenāks.

Pagatavošana

90 min3 porcijas
1

No ribiņām noņem plēves un sagriež pa vienai. Sīpolu nomizo, sagriež gredzenos. Kartupeļus, burkānus un bietes nomizo, sagriež mazākos gabalos. Marinētus gurķus sagriež strēmelītēs.

2

Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep sīpolus un burkānus. Tad pievieno ribiņas, apcep. Pievieno kartupeļus, bietes, saspiestas kadiķogas, pārlej ar ūdeni lai viss būtu nosegts, uzliek vāku un sautē uz lēnas uguns apm. 1 stundu. Ja ir palikusi pāri marināde no gurķiem, tad to var pievienot ūdens vietā.

3

Saldo krējumu sajauc ar miltiem un pievieno sautējumam. Kārtīgi apmaisa, pievieno sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Apsedz ar vāku un sautē vēl 10-15 minūtes.

4

Pasniedz pārkaisot ar zaļumiem.