foto: Shutterstock
Sīpolu nomizo, sagriež mazos kubiņos. Burkānus notīra, sarīvē uz dārzeņu rīves. Gaļu sagriež mazākos gabalos.
Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep tajā sīpolus un burkānus. Tad pievieno gaļu un apcep. Pievieno rīsus, pa šķipsniņai kanēli, krustnagliņas, kardamonu, smaržīgos un melnos piparus un cep vēl 3 minūtes. Pielej buljonu, apsedz ar vāku un sautē līdz viss šķidrums ir izvārījies un rīsi ir gatavi. Pašās beigās pēc garšas pievieno sāli, apsedz katlu ar tīru dvielīti, uzliek pa virsu vāku un uguni izslēdz.
Pēc 10-15 minūtēm ēdiens ir gatavs pasniegšanai. Pirms pasniegšanas pievieno granātābolu sēklas.