Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Plovs ar vistas gaļu

Sastāvdaļas
  • 150g rīsi plovam
  • 3-4 atkauloti vistu šķiņķi bez ādas
  • 1 sīpols
  • 2-3 burkāni
  • 500ml vistas vai dārzeņu buljons
  • sauja granātābolu sēklas
  • malts kanēlis
  • maltas krustnagliņas
  • malts kardamons
  • malti smaržīgie pipari
  • eļļa
  • sāls, pipari
Garšīgs, smaržīgs un sātīgs mājas plovs - nu, kas var būt labāks? Turklāt tas ir salīdzinoši ātri pagatavojams. Paeksperimentē ar garšvielām - droši var pievienot kurkumu, maltu ingveru un čili, kam garšo asāki ēdieni.

Pagatavošana 3 porcijas

1
Sīpolu nomizo, sagriež mazos kubiņos. Burkānus notīra, sarīvē uz dārzeņu rīves. Gaļu sagriež mazākos gabalos.
2
Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep tajā sīpolus un burkānus. Tad pievieno gaļu un apcep. Pievieno rīsus, pa šķipsniņai kanēli, krustnagliņas, kardamonu, smaržīgos un melnos piparus un cep vēl 3 minūtes. Pielej buljonu, apsedz ar vāku un sautē līdz viss šķidrums ir izvārījies un rīsi ir gatavi. Pašās beigās pēc garšas pievieno sāli, apsedz katlu ar tīru dvielīti, uzliek pa virsu vāku un uguni izslēdz.
3
Pēc 10-15 minūtēm ēdiens ir gatavs pasniegšanai. Pirms pasniegšanas pievieno granātābolu sēklas.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni