Mexican steak with jalapeno pepper and tequila, selective focus
Mexican steak with jalapeno pepper and tequila, selective focus
Gaļas ēdieni
2017. gada 20. oktobrī, 15:10

Steiks ar tekilu un laimu

Ir tāds teiciens - "Ja gribi gatavot steiku, vispirms sadraudzējies ar miesnieku". Kad esiet to izdarījuši un kā labu draugu miesnieks jūs ir nodrošinājis ar augstvērtīgu liellopa gaļas gabalu steikam, pagatavojiet to, kā teikts šajā receptē.

Pagatavošana

30 min2 porcijas
1

1.No laimiem izspiest sulu, ķiplokus smalki sakapāt. sīpolu sagriezt ripiņās. Bļodā sajaukt paprikas pulveri, ķiplokus, olīveļļu, laima sulu un tekilu. Gaļu ielikt plastikāta maisā, pievienot sīpolus un pārliet ar marinādi. Maisiņu aizsiet un marinēt gaļu 3-4 stundas, ik pa brīdim gaļu maisiņā "izspaidot".

2

2.Gaļu cep uz grila vai grilpannā 10-12 minūtes no katras puses. Tad gaļu ietin folijā un atstāj "atpūsties" uz 10-15 min.

3

3. Gaļu sagriež šķēlītēs un pasniedz ar zaļumiem, laima sulu un Halapenjo pipariem.