Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistas gaļas sautējums ar kokosriekstu pienu

Sastāvdaļas
  • 2 vistas filejas
  • 500ml vistas buljons
  • 4 lieli kartupeļi
  • 1 bundž. kokosriekstu piens
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • 2 ēd.k. karijs
  • 2 ēd.k. koraindrs
  • 1-2 ēd.k. čili pipari (pulvers)
  • eļļa
  • sāls, pipari
Kokosrieksta zinātniskais nosaukums ir "Cocos nucifera". Pirmie spāņu jūrasbraucēji to sauca par "coco", kas nozīmē "pērtiķa seja", jo trīs punkti uz spalvotā rieksta tiem atgādināja pērtiķa galvu un seju. Kokosriekstam ir augsta uzturvērtība un tas ir bagāts ar šķiedrvielām, vitamīniem un minerāliem.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Vistas fileju sagreizt palielos kubiņos. Kartupeļus un burkānu nomizot un sagriezt palielos kubiņos. Sīpolu un ķiplokus notīrīt un smalki sakapāt.
2
Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu un apcept tajā vistas fileju. Pievienot sīpolus un ķiplokus un cept vēl 4-5 min. Pievienot kartupeļus un burkānus un apcept visu kopā vēl 4-5 min. Pieliet vistas buljonu un kokosa pienu, pievienot koriandru, čili piparus, kariju un sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Sautēt uz lēnas uguns 20-25 min, kamēr kartupeļi mīksti.
3
Pasniedz uzreiz.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni