OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gaļas ēdieni
2013. gada 25. martā, 22:09

Burgers Lolita

Esat nolēmuši baudīt burgeru? Pirms ēšanas uz šķivja to nedaudz piespiediet (saplaciniet). Tas vajadzīgs ne tikai, lai to varētu ievietot mutē, bet arī, lai kotletē esošā sula bagātinātu pārējās sastāvdaļas. Un vēl! Nebaidieties kost lielus gabalus un vajadzības gadījumā nolaizīt pirkstus - tā taču garšīgāk!

Pagatavošana

30 min1 porcijas
1

Pesto mērci sajaukt ar majonēzi. Konservētu tomātu saspaidīt ar dakšu un pievienot sasmalcinātu ķiploku un sāli pēc garšas. Cūkgaļu samalt, pievienot svaigi maltus piparus un izveidot kotleti. Kotleti uzcept uz gril-pannas 5-7 min. no katras puses. Kotleti pārlikt uz šķivja, pārkaisīt ar sāli un ietīt follijā, lai "atpūšas"* (~5min.).

2

Burgera maizīti sagriezt uz pusēm un uzsildīt uz gril-pannas. Uzsildītās maizītes apakšējo daļu iesmērēt ar majonēzi ar pesto. Pa virsu kārto apm. pusi salātlapas, tomātu šķēles un kotleti. Kotleti pārlej ar tomātu mērci un sakārto atlikušās salātlapas. Apsedz ar otru maizītes daļu.

3


* Pagatavošanas aprakstā tika ieteikts pēc kotletes uzcepšanas to nolikt "atpūsties",tas jādara ne tikai tāpēc, lai kotletē vienmērīgi uzsūktos gaļas sula, bet arī notecētu liekie tauki un šajā gadījumā burgera maizīte nepaliks mitra, bet būs mīksta un kraukšķīga!