Āboli maisiņā
Sastāvdaļas
- 500g kārtainā bezrauga mīkla
- 6 āboli
- 50g mandeles
- 2-3 ēd.k. skābs ievārījums (dzērveņu vai brūkleņu)
- 1/2 citrona sula
Gardu ābolu pilns grozs? Lieliski! Ieprieciniet sevi un mājiniekus, pagatavojiet šo īpaši gardo un aromātisko desertu! To novērtēs pat visprasīgākais gardēdis!
Pagatavošana 6 porcijas
1
Netīrītas mandeles sasmalcināt un iebērt tīrā sausā pannā. Mazliet apgrauzdēt un pievienot svaigi spiestu citrona sulu. Uguni izslēgt, peivienot ievārīumu. Visu kārtīgi samaisīt.
Sagatavot ābolus - veseliem āboliem izgriezt serdes tā, lai apakša paliktu vesela. Ābolus piepildīt.
Sagatavot ābolus - veseliem āboliem izgriezt serdes tā, lai apakša paliktu vesela. Ābolus piepildīt.
2
Mīklu nedaudz izrullēt un sagriezt 6 vienādos kvadrātos. Katra kvadrāta vidū uzlikt ābolu un pacelt malas uz augšu. Malas sastirpināt, lai vedojās tāds kā maisiņš. Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 grādos apm. 20-25 minūtes.