foto: Shutterstock
Sviestu izkausē. Bļodā iesijā miltus, iemaisi cukuru un šķipsniņu sāls. Iekul pienu un olas, pēc tam iemaisi izkausēto sviestu un atstāj, lai pusstundu nostāvas.
Tikmēr bumbierus nomizo un sagriez gabaliņos. Ber katlā un pielej vīnu vai sulu, pievieno ingveru. Vaniļas pāksti pārgriez gareniski uz pusēm, ar asu karotīti izkasi mīkstumu un kopā ar pāksti arī pievieno bumbieriem.
Uzvāri un uz lēnas uguns vāri aptuveni 10 minūtes. Iemaisi medu un dzērvenes. Pielej dzērveņu sulu, vēlreiz uzvāri un izņem vaniļas pāksti.
Bļodiņā samaisi valriekstus ar cukuru un apelsīna sulu.
Pannā sakarsē sviestu un no mīklas izcep četras pankūkas.
Valriekstu maisījumu sadali četrās daļās, uz katras pankūkas uzzied pa daļai un pankūku saloki.
Pasniedz kopā ar bumbieriem un mērci.