Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Ērkšķogu sorbets

Sastāvdaļas
  • 600 g ērkšķogu
  • 3 cm ingvera saknes
  • 100 ml ūdens
  • 300 g cukura
Jau pirmajā šīs ēras gadu simtā Romas imperatora Nērona viesībām skrējēji pa ceļu Via Appia no rokas rokā nodeva kausus ar kalnu sniegu. Tam piejauca medu un vīnu... Bet 13. gadsimtā Marko Polo atgriezās no Tālajiem Austrumiem ar ēdiena receptēm, ko gatavoja no sniega, sulas un augļu mīkstuma. Tādi ir atsvaidzinošā sorbeta pirmsākumi.

Pagatavošana 8 porcijas

1
Ērkšķogām notīri ziediņus, liec katlā, pievieno šķēlītēs sagrieztu ingveru, ūdeni, cukuru un vāri, līdz ērkšķogas sāk šķīst, tad masu atdzesē un izberz caur sietu. Liec sorbetu traukā.
2
Sorbeta trauku liec saldējamajā kamerā un saldē 8 stundas. Ik pa brīdim apmaisi.
3
Ar saldējuma karoti veido sorbeta bumbiņas un pasniedz.

Pievienot komentāru

Deserti