Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Rabarberu kompots ar biezo vaniļas mērci

Sastāvdaļas
  • Kompotam
  • 400 g rabarberu
  • 50 g cukura
  • 3 ēdk. ābolu sulas
  • Vaniļas mērcei
  • 300 ml piena
  • 2 olas
  • 40 g cukura
  • 2 ēdk. cietes
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • šķipsniņa sāls
Pēc šīs receptes gatavota vaniļas mērce drīzāk gan atgādina krēmu, taču sader ar rabarberiem harmoniskāk nekā klasiskā vaniļas mērce.

Pagatavošana

1
Rabarberus nomizo, sagriez mazos gabaliņos un ber katlā. Pievieno cukuru un ābolu sulu un uz lēnas uguns sautē 10 minūtes.
2
Olām atdali baltumu no dzeltenuma. Baltumus ar šķipsniņu sāls saputo stingrās putās.
3
Pienā iekul cieti. Pievieno olu dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru. Maisot uzvāri un uzreiz noņem no uguns. Liec aukstā ūdens peldē un maisot atdzesē. Iecilā olu baltumus.

Pievienot komentāru

Deserti