Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Vīnā cepti āboli

Sastāvdaļas
  • 4 āboli
  • 4 tējk. sviesta plus nedaudz formas ieziešanai
  • 4 ēdk. jāņogu želejas
  • 20 rozīnes
  • 10 mandeles, sasmalcinātas
  • 300 ml baltvīna
  • 4 tējk. pūdercukura
  • 1 tējk. kanēļa
Izvēlies lielus, stingrus ābolus, vislabāk skābenus, piemēram, antonovku. Jāņogu želejas vietā vari izmantot medu, bet tad neliec cukuru.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Nogriez nelielu micīti no ābola apakšpuses un izgreb serdi un pāris karotes mīkstuma.
2
Iezied nelielu formu ar sviestu un saliec tur ābolus. Katrā iedobumā iepildi mazliet želejas, rozīnes un mandeles. Virspusē uzliec karoti sviesta. Uzkarsē vīnu un pārlej āboliem. Liec krāsnī un cep 20 minūtes. .
3
Atkarībā no ābolu šķirnes šis laiks var mainīties. Pasniedz nelielās bļodiņās, pārlietus ar palikušo vīnu un pārkaisītus ar pūdercukuru un kanēli

Pievienot komentāru

Deserti