foto: BonAppetit
Deserti
2024. gada 17. oktobrī, 10:00

Deserts ar ceptām plūmēm un saldējumu

Plūmes desertos draudzējās ar kanēli un citrusiem, un, ja tam visam pievieno vēl pilīti medalus, rodas pasakaini garšīgs deserts. Plūmes šajā desertā var aizvietot ar persikiem vai nektarīniem, bet citrona sulu - ar apelsīnu sulu. Eksperimentējiet, un lai izdodas!

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Plūmes sagriez uz pusēm un izņem kauliņu. Katru pusīti sagriez vēl 2-3 daļās, atkarībā no augļa lieluma.

2

Plūmes kārto kārstumizturīgā dziļā formā, pārkaisi ar cukuru, izspied pa virsu svaigi spiestu citrona sulu un pārlej ar alu. Pievieno kanēļa standziņas.

3

Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 20-30 min, ik pa brīdim plūmes apmaisot.

4

Pasniegt vari gan siltā veidā, gan pilnībā atdzesētas ar saldējumu.